chool is Cool is een Belgische baroque-popband die werd opgericht in september 2009.

Op 28 november 2009 won de band op Frappantpop de publieksprijs en derde juryprijs,[1] het was hun derde optreden in vijftallige bezetting.

Op 28 maart 2010 eindigde de band als winnaar tijdens Humo's Rock Rally, vóór The Sore Losers en Willow.[2]

Op 22 april 2010 werd hun eerste single "New Kids In Town" op Studio Brussel voorgesteld. Enkele weken later kwam de bijbehorende videoclip, gemaakt door de band zelf (met een budget van 250 euro) en geregisseerd door bassist Michael Van Ostade.[3] Na vier weken in De Afrekening van Studio Brussel bereikte "New Kids In Town" de eerste plaats en bleef daar maar liefst 6 weken gekampeerd. Eind mei kwam 'New Kids In Town' op de 30e plaats binnen in de Ultratop 50.

In de zomer speelde School is Cool op een groot aantal festivals, waaronder Genk On Stage, Cirque@taque, Boomtown, Dranouter,

Op 18 oktober 2011 verscheen hun debuutalbum Entropology, korte tijd later gevolgd door een concert in de Ancienne Belgique en op 11/11/11 een concert in de Gentse Vooruit. Het eerste nummer op dit nieuwe album, The World Is Gonna End Tonight, werd de nieuwe single en bereikte op 15 oktober 2011 de eerste plaats in De Afrekening. Uiteindelijk stond de single drie weken op nummer één.

{fcomment}