In 2011 nog een opkomend talent. Vandaag uitgegroeid tot één van de grootste sterren van de Amerikaanse hip hop wereld. Wiz Khalifa wordt onophoudelijk bewierookt door muziekcritici (waaronder het prestigieuze Rolling Stone) en brengt de verkoop van rap op iTunes naar ongekende hoogten.

Cameron Jibril Thomaz, zoals deze artiest officieel heet, wordt in 1987 geboren. Als zoon van militairen moet hij zijn ouders voortdurend volgen naar hun bestemmingen en trekt hij dan ook de hele wereld rond. Dankzij dit nomadenbestaan ontwikkelt de jongeman een groot wereldbesef en kan hij inspiratie putten uit heel wat verschillende culturen. Op veertienjarige leeftijd pent Wiz Khalifa zijn allereerste nummers neer.

Hoewel hij vastberaden is zich in de muziekwereld te onderscheiden met een eigen identiteit, laat hij zich inspireren door artiesten als Jay-Z, Snoop Dogg en Notorious B.I.G. Met zijn eerste twee albums, ‘Show and Prove’ (2006) en ‘Deal or No Deal’ (2009), toont hij een uitzonderlijk en veelbelovend talent. Maar het is pas in 2011, dankzij een samenwerking met Snoop Dogg en vooral de release van ‘Rolling Papers’, dat hij zich onherroepelijk plaatst bij de absolute top van de zwarte artiesten van de nieuwe generatie. Het derde studioalbum bevat veertien stomende nummers, waaronder natuurlijk de wereldhit “Black and Yellow”.

Met een ijzersterke live reputatie trekt Wiz Khalifa naar het podium van Pukkelpop en later naar een overvolle AB, voor een perfecte afsluiter van een grandioos concertjaar. Op 13 maart 2012 komt de rijzende ster aandraven met een nieuwe mixtape. ‘Taylor Allderdice’ bevat titels als “California” en “The Code”, maar het meest besproken nummer is zonder twijfel “O.N.I.F.C.”, dat tevens de titel wordt van zijn nieuwste plaat. De eerste single van dat album, “Work Hard, Play Hard” is meteen een inslaand succes!

Interested in one of the pictures or interested to be photographed, contact Creeping Mac Kroki.

  Follow Me on Pinterest