Interested in one of the pictures or interested to be photographed, contact Creeping Mac Kroki.

Meer singer songwriter als Luka Bloom is moeilijk te vinden; een Ierse bard die over het leven zingt op een eigentijdse manier, verhalen die soms gaan over diepmenselijke vraagstukken of maatschappelijke problemen, maar evenzeer over de betoverende natuur. Het komt allemaal helder uit de pen van Bloom.

In de Handelsbeurs presenteert hij zijn nieuwe album ‘This New Morning’, waarmee hij bevestigt dat hij een van de grootste songwriters aller tijden is.

Luka Bloom is nooit gekunsteld in zijn muziek. Hij maakt mooie sobere arrangementen  die de kracht van het woord dragen. Live heeft hij een ijzersterke reputatie, dat bewees hij in De Handelsbeurs al meermaals. Hij verwent zijn publiek en gaat helemaal tot op het einde, ieder concert opnieuw.

In het ware leven heet hij Barry Moore, telg uit een muzikale familie. De Luka haalde hij bij Suzanne Vega en de Bloom uit Joyce’  Ulysses. “Bloom ervaart de wereld als ‘gebroken’ en spoort de gekwetsten aan sterk te zijn en te overleven. Verscheidene songs zijn specifiek gebaseerd op  actuele (politieke) gebeurtenissen. Luka Bloom zal wellicht niet snel meer verrassen, maar hij levert meestal mooi vakwerk met een erg groot hart.” (De Standaard).

Vulgo schreef: “This New Morning is a treasure: beautifully sung, played and produced. It’s blooming great.”

  Follow Me on Pinterest