Atmosferisch en telkens weer verrassend. De muziek van de mysterieuze Ijslanders is niet in een paar woorden te vatten. Sinds 25 mei heeft Sigur Ròs zijn zesde album "Valtari" op de wereld losgelaten. Met "Valtari" trekken ze ook opnieuw op tour en dat brengt hen tot onze grote vreugde ook naar Brussel!

We hebben het even zonder Sigur Ros moeten stellen de afgelopen drie jaar. Gelukkig was er nog het prachtige soloproject van frontman Jónsi om onze honger te stillen. Afgelopen jaar staken de vier bandleden van Sigur Rós hun koppen opnieuw bij mekaar om een opvolger te maken voor het schitterende " Með Suð í Eyrum Við Spilum Endalaust" waarmee ze in 2008 voor heerlijke optredens zorgden op zowel Rock Werchter en Pukkelpop als in Vorst Nationaal.

Sigur Ròs tilt nu eindelijk het doekje van hun zesde album. "Valtari" gaat terug naar de essentie van de band, naar die onbevattelijke alchemie die al van het prille begin heerst tussen de vier bandleden van Reykjavik. De creativiteit en artistieke orginaliteit die Sigur Ròs op haar publiek loslaat blijft verbazen, verwonderen, verrassen en vooral intrigeren. Ze ontpoppen zich tot ware geluidsvakmannen en gaan steeds verder in hun creatie van een nieuwe taal, het vonlenska, die ze tijdens hun nummers mengen met hun moedertaal, het Ijslands. Hun creativiteit kent geen grenzen, dat bewijzen ze ook nu met "Valtari" waarvoor ze ook het "Valtari Mystery Film Experiment" uit de grond stampen. Jonsi en zijn vrienden vragen aan een twaalftal filmmakers om de emoties die hun acht nieuwe nummers opwekken om te zetten in beeld. Onafhankelijke en allen met hetzelfde budget hebben de filmmakers telkens een nummer gekozen en hun verbeelding de vrije loop laten gaan. Vandaag kan je al vijf video’s op de website van Sigur Ròs terug vinden. We bemerken ook acteur Shia Labeouf op op één van de kortfilmpjes bij het nummer "Fjögur Píanó".

Interested in one of the pictures or interested to be photographed, contact Creeping Mac Kroki.

  Follow Me on Pinterest