THE NEON JUDGEMENT
De Leuvense band van Dirk Da Davo en TB Frank wordt ook gerekend bij de grondleggers van EBM (Electronic Body Music). Het hoogtechnologische genre uit het begin van de jaren 80 combineert industrial en electro en geldt als wegbereider van new beat en techno.

Een kleine kwarteeuw na de eerste single ‘Factory Walk’ (1982) maakt The Neon Judgement echter een dubbele inhaalbeweging. Het creatieve model van de groep – elektronische muziek met een rockbenadering – kent vandaag heel wat varianten. Daarnaast geniet The Neon Judgement grote én internationale belangstelling van de jongste generatie hippe muziekmakers. Vooral de eerste periode (1981-1985) wordt leeggeplunderd door klinkende namen als Dave Clarke, The Hacker en Tiga.

De tijd die The Neon Judgement leek vergeten te zijn, heeft de groep weer helemaal actueel gemaakt. De ruige wave van weleer voedt de hippe electropop van vandaag. De groep krijgt eindelijk krediet voor haar pionierswerk en klinkt zoveel jaar later nog steeds scherp. Tijdloos, heet dat in de volksmond.

Interested in one of the pictures or interested to be photographed, contact Creeping Mac Kroki.

  Follow Me on Pinterest