Amper 10 maanden na zijn laatste triomftocht doorheen Gent, zal het tweede Europese luik van de ‘Old Ideas World Tour’ halt houden in Brussel (Vorst Nationaal, 30 juni). Vorig jaar koos Leonard het Sint-Pietersplein uit voor de première-week van zijn huidige wereldtournee. Zijn trouw publiek en de verzamelde wereldpers waren er getuige van de unieke manier waarop Cohen de songs van zijn nieuwe plaat (‘Old Ideas’) combineerde met zijn feilloos gebrachte klassiekers.

De combinatie van Leonard Cohen en België kan de laatste jaren niet meer stuk. Vorige zomer mocht Cohen in Gent een award in ontvangst nemen omdat hij op 4 jaar tijd meer dan 100.000 concerttickets verkocht. Ook de lokale verkoopcijfers van ‘Old Ideas’ zijn in tijden van dalende platenverkoop spectaculair te noemen. De plaat kwam in ons land op de eerste plaats van de Ultratop 100 albums-lijst binnen, en maakte Cohen daarmee de oudste levende artiest die de lijst ooit aanvoerde.

Over de emotionele impact van zijn optredens bestaat geen twijfel. Alle aanwezigen zijn het er roerend over eens: de ‘gouden’ stem, het smetteloos pak, de grijze hoed en zijn ontwapenende glimlach zijn –net als zijn klassiekers- intact gebleven. Field Commander Cohen staat iedere avond minimum drie uur op het podium en zal deze keer naast zijn klassiekers ook een selectie uit ‘Old Ideas’ brengen.

Vorig jaar nam Leonard in Gent afscheid met een innemende versie van ‘Save the Last Dance For Me’. In de zomer van 2013 zakken Cohen, zijn band en zijn crew –inclusief de beste geluidstechnici ter wereld- opnieuw naar Vorst Nationaal op zondag 30 juni af. En ze zullen er met open armen ontvangen worden.

Interested in one of the pictures or interested to be photographed, contact Creeping Mac Kroki.

  Follow Me on Pinterest