Manngold De Cobre is het muziekproject van Rodrigo Fuentealba en Peter Vermeersch. Ze bundelen het originele kwintet van MannGold onder impuls van Rodrigo Fuentealba met 8 blazers onder leiding van Peter Vermeersch (Flat Earth Society). En dat betekent kleppers op het podium!

Gitarist Rodrigo Fuentealba is een Gentse Chileen die heeft gespeeld bij onder meer Gabriel Rios, Arsenal en Fifty Foot Combo. Naast Rodrigo spelen en/of speelden de muzikanten van de band bij Trixie Whitley, Arno, Vive La Fête, … Verwacht psychedelica, krautrock, noise en punk, maar ook de kosmische sound van Sun Ra, Miles Davis in zijn ‘Bitches Brew’-tijd, Neu, MC5, Motorhead, lyrische en lieflijke scapes, en verantwoorde herrie. MannGold de Cobre blaast alle wolligheid uit de oren en mikt breed lachend op de onderbuik!

De Indiase gitarist Prasanna is één van de eerste muzikanten die er in slaagde om Indiase karnatische muziek te vertalen binnen een jazz en rockcontext. Hij slaat hiermee een brug tussen één van de oudste muziekvormen en de hedendaagse muziek. Deze unieke kruisbestuiving groeide uit tot zijn handelsmerk en bracht hem tot bij grootheden als Joe Lovano, Larry Coryell, Trilok Gurtu, Airto Moreira, ... De gitarist maakte ook deel uit van Electric Ganesha Land, het Raga Bop Trio, Tirtha (trio met Vijay Iyer op piano) en werkte samen met Aka Moon (album ‘Guitars’). Prasanna is tenslotte bekend voor zijn werk als componist voor filmscores zoals de voor een Oscar genomineerde films ‘Smile Pinki’ en ‘Lagaan’.

MannGold de Cobre & Prasanna is een co-productie met de Handelsbeurs. Rodrigo Fuentealba startte Manngold de Cobre in de Handelsbeurs. Als slot van dit project presenteert de band nu zijn samenwerking met de Indische gitarist Prasanna.

ManGold De Cobre: Rodrigo Fuentealba (gitaar), Philipp Weies (gitaar), Maarten Standaert (bas), Karel de Backer (drums), Matthias Standaert (drums), Peter Vermeersch (tenorsaxofoon), Mattias De Craene (tenorsaxofoon), Sanne Van Hek (trompet), Luc Van Lieshout (trompet), Dree Peremans (trombone), Andres Ordonez (trombone), Peter Verdonck (baritonsaxofoon) en Kwinten Mordijck (baritonsaxofoon).

Interested in one of the pictures or interested to be photographed, contact Creeping Mac Kroki.

  Follow Me on Pinterest